Марка:
Курс
Описание:
Център за професионално обучение "Комбат Академия" предлага курсове за готвачи, за придобиване на квалификационна степен, според изискванята на НАПОО. Основната цел на курса е придобиване на знания и умения в областа на ресторантьорството. Повреме на готварското обучение, курсистите ще придобият следните професионално умения и знания по следните въпроси:
- Видове хранителни продукти - Процеси, настъпващи при съхранение и преработка на хранителни продукти - Същност на технологичните и термални процеси при приготвянето на ястия (приготвят се ястия с преобладаваща топлинна обработка, варене, печене, пържене, задушаване) - Технология за приготвяне на различните групи ястия и десерти - Качествени показатели на различните видове храни
- Здравословни и безопасни условия на труд - Хигиена на храненето - Предварителна подготовка на хранителните продукти - Безопасно боравене с използваните машини, съоръжения и инвентар
|